Hazelnoot koekjes

Hazelnoot koekjes

Hazelnoot koekjes

koekjesuit-eigen-tuinherfst

Met dit recept bak je 10 - 12 brosse hazelnootkoekjes.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

40 gram blanke hazelnoten
90 gram bloem
20 gram suiker
80 gram boter
50 gram poedersuiker
een snufje zout
1 eiwit
15 stuks blanke hazelnoten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. (bij voorkeur boven en onder warmte)
  • Rooster de blanke hazelnoten 10 minuten.
  • Laat de hazelnoten 10 - 15 minuten afkoelen.
  • Maal de geroosterde hazelnoten en de fijne suiker tot een fijn gruis. Houd 15 hazelnoten heel voor de topping.
  • Voeg de boter, poedersuiker en snufje zout toe aan een kom en mix het geheel met een garde.
  • Voeg daarna het eiwit, de hazelnoten-suikermix en bloem toe aan de kom en mix het geheel met een garde.
  • Doe het deeg in een spuitzak en maak mooie rondjes van ongeveer 3 cm breed. Druk daarna een hazelnoot in het midden.
  • Bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen voor gebruik.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus